Excursii de o zi în Sibiu: 5 activități de neratat

Aerul medieval al vechii Cetăți a Sibiului, fortificațiile, bastioanele și turnurile sale de piatră te vor captiva imediat ce pătrunzi în inima istorică a orașului. Dacă ai doar o zi la dispoziție, fiecare moment devine prețios, iar dorința de a explora fiecare colțișor, copleșitoare. Ai nevoie de un plan, un ghid al activităților de neratat într-o excursie scurtă la Sibiu. Așadar, află ce locuri și experiențe merită să fie incluse în itinerarul tău pentru a-ți aminti cu drag de această vizită.

Bea-ți cafeaua în Piața Mare

În inima orașului vechi, te întâmpină o varietate de cafenele și terase primitoare, invitându-te să îți începi ziua într-un mod relaxant și plăcut. Aici poți savura o cafea sau chiar micul dejun în timp ce te lași captivat de peisajul pitoresc și de arhitectura impresionantă a clădirilor din jur și a simbolurilor istorice precum Turnul Sfatului sau Biserica Evaghelică.

Experiența îți va dezvălui farmecul autentic al Sibiului medieval și te va conecta cu viața orașului. Atât în Piața Mare, cât și în Piața Mică și Piața Huet ai wi-fi gratuit, așadar poți profita de câteva momente de răgaz ca să vezi unitățile de cazare din București, Cluj- Napoca, Brașov sau Timișoara, pentru a-ți asigura din timp o ședere confortabilă în următoarele destinații.

Vizitează Turnurile de Apărare

Turnul Dulgherilor te întâmpină cu metereze în formă de gaură de cheie, fiind martorul istoriei orașului și al luptelor sale pentru apărare împotriva asediatorilor. Alături de Turnul Olarilor, construit în secolul al XV-lea de breasla săsească a olarilor, fac parte din cea de-a treia centură de fortificații a orașului, remarcându-se prin arhitectura lor și rolul istoric de apărare.

Turnul Sfatului, cunoscut drept acces între Piața Mare și Piața Mică, te atrage cu povestea sa și legăturile sale cu viața comunității sibiene de-a lungul secolelor. Turnul Gros, devenit ulterior sediul Filarmonicii de Stat din Sibiu, impresionează prin impunătoarea sa prezență în peisajul urban și prin istoria sa bogată.

Poți încheia traseul vizitând Turnul Archebuzierilor și Turnul Scărilor, care completează peisajul istoric al orașului și îți oferă o imagine fascinantă asupra trecutului său glorios.

Admiră expozițiile Muzeului Brukhental

Poți continua explorarea cu o vizită în Muzeul Brukenthal, pentru a admira Galeria de Artă Europeană din Palatul Brukenthal și Galeria de Artă Românească, din Clădirea Albastră, ambele amplasate în Piața Mare.

Colecțiile impresionante de artă grafică te vor conduce într-o călătorie prin istoria europeană a gravurii, incluzând lucrări semnate de artiști celebri precum Albrecht Dürer, Giambattista Piranesi și Jan van Eyck. În Galeria de Artă Românească, vei descoperi 200 de tablouri reprezentative pentru evoluția picturii românești între secolele al XVIII-lea și al XX-lea, incluzând opere ale unor maeștri precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman și Ion Andreescu.

Plimbă-te în Parcul Sub Arini

După toată această istorie și cultură, a venit momentul să te relaxezi în aer liber. Vechi de peste un secol, Parcul Sub Arini impresionează prin frumusețea sa naturală și diversitatea peisajului său. Extins pe o suprafață generoasă de 22 de hectare, acesta oferă o oază de liniște și verdeață în inima orașului.

Una dintre atracțiile principale ale parcului sunt aleile sale încântătoare, care te conduc printr-o plimbare plină de farmec printre arbori seculari și vegetație luxuriantă. Poți admira o varietate impresionantă de specii vegetale, inclusiv unele exotice, care contribuie la atmosfera unică a parcului. De asemenea, vei găsi și terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport și zone special amenajate pentru relaxare și picnic.

Descoperă cel mai mare muzeu în aer liber din Europa

Înainte de a pleca spre următoarea destinație, trebuie neapărat să faci două lucruri: să dai click aici pentru a-ți rezerva în timp real o cazare confortabilă în Cluj Napoca, București sau Brașov și, bineînțeles, să vizitezi fascinantul Muzeu Astra.

Situat la o scurtă distanță la sud de orașul Sibiu, pe șoseaua către Rășinari, acest muzeu în aer liber se întinde pe o suprafață vastă de 96 de hectare. Aici poți explora peste 400 de construcții, inclusiv case tradiționale, ateliere și alte complexe de clădiri, care reflectă viața și tradițiile românești pre-industriale. Plimbându-te pe cei 10 kilometri de alei, vei avea ocazia să te familiarizezi cu arhitectura și meșteșugurile tradiționale, vei întâlni mori de vânt dobrogene și construcții pescărești din Delta Dunării.

Indiferent care va fi următorul oraș pe care îl vei vizita, suntem siguri că Sibiul va rămâne întipărit în amintirile tale ca un loc plin de farmec, istorie și autenticitate. Și poate, într-o altă ocazie, te vei întoarce în Sibiu pentru o vizită mai lungă, pentru a avea timp să te bucuri pe deplin de toate atracțiile și de farmecul acestui oraș medieval.

One Thought to “Excursii de o zi în Sibiu: 5 activități de neratat”

  1. […] Bea-ți cafeaua în Piața Mare În inima orașului vechi,… Articolul Excursii de o zi în Sibiu: 5 activități de neratat apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.